top of page
foto%20brenda_edited.jpg
Foto: Be Pictured fotografie

OVER mij

Waarom Schrijft Sara?

Omdat dat is wat ik het beste kan en het liefste doe. Ik heb altijd van verhalen gehouden. Op de basisschool las ik alles wat los en vast zat en deed ik mee aan verhalenwedstrijden. Op de middelbare school ging ik bij de schoolkrant en schreef ik een profielwerkstuk over onmogelijke liefde in de Engelse literatuur. Wat ik ‘later’ wilde worden? Geen idee. De gedachte dat ik met iets als schrijven geld kon verdienen kwam niet eens in me op.

Geschiedenis

Omdat ik van alles wel interessant vond ben ik geschiedenis gaan studeren: waargebeurde verhalen dus. In die tijd schreef ik veel papers, maar een echte wetenschapper was ik niet. Ik kreeg vooral complimenten voor mijn schrijfstijl. Wat ik met een diploma geschiedenis moest beginnen? Geen idee. Tijdens een stage op een gymnasium werd één ding in ieder geval duidelijk: lesgeven was niets voor mij.  

Klagen of uitdagen?

Omdat ik toch geld moest verdienen, belandde ik in nietszeggende kantoorbaantjes. Blij werd ik daar niet van, zeg maar gerust gedeprimeerd. Na een tijdje had ik er genoeg van. Ik voelde dat als ik gelukkig wilde zijn ik actie moest ondernemen. Wat wilde ik nou echt? Wat kon ik goed? Wat gaf mij voldoening? Eigenlijk was er maar één antwoord: schrijven. Maar of ik daarvan zou kunnen leven? Aangemoedigd door vrienden en familie besloot ik dat ik het in ieder geval moest proberen. En dus ging ik schrijven.

Droombaan

Aanvankelijk schreef ik vrijwillig, voor een aantal goede doelen. Ook schreef ik blogs en volgde ik allerlei cursussen op gebied van communicatie, journalistiek en schrijftechnieken. In 2015 was het zover: ik kon eindelijk als betaald redacteur aan de slag, bij een tijdschrift nog wel. Het tijdschrift hield niet lang stand, maar dat maakte niet uit: ik had eindelijk het vertrouwen dat ik zowel de kwaliteit als de kwalificaties had om beroepsschrijver te worden. Eind 2016 richtte ik mijn eigen tekstbedrijf op.

Ik schrijf nu iedere dag en word er óók nog voor betaald. 

En ze leefde nog lang en gelukkig.

.

bottom of page